Rugschool

Via actieve oefeningen wordt er gewerkt op uw rugklachten.

Lage rugklachten komen zeer vaak voor. In bepaalde gevallen gaat dit over een duidelijk aantoonbare oorzaak. Bijvoorbeeld een discus hernia, een wervelfractuur of een spierverrekking. Al deze aandoeningen met een duidelijk aantoonbare oorzaak vallen onder de term specifieke lage rugpijn. Pijn in de onderrug die daarentegen geen duidelijke pathologie als oorzaak hebben, de zogenaamde aspecifieke lage rugpijn, komt ook meer en meer voor. Dit is de typische pijn die ontstaat als je lang rechtstaan, of lang neerzit, en dat na bewegen meestal verbetert. Het is een vage pijn, in tegenstelling tot scherpe pijn bij specifieke lage rugpijn. Ook is er hierbij meestal geen uitstraling in de benen.

Voor de specifieke lage rugpijn is de behandeling meestal duidelijk: de exacte oorzaak genezen, eventueel door inspuiting van medicatie of operatie, waardoor dit kan herstellen en de bijhorende klachten ook zullen verbeteren.

Voor de aspecifieke lage rugpijn ligt dit anders. Onderzoek heeft aangetoond dat in deze gevallen te zwakke rug- en buikspieren hier aan de basis liggen. Medicatie of operatie is hier duidelijk niet aan de orde. Wat helpt wel in deze gevallen? Actieve oefeningen.

En hiervoor kan je zeker terecht in Track. Onder begeleiding voer je oefeningen uit ter versteviging van je rug- en buikspieren. Zo zal de belastbaarheid van je rug beter worden, en zal je duidelijk minder klachten hebben.

Mail voor meer info